Sauna veya buhar odasından çıktıktan sonra vücudu serinletmek için girilen odadır. Soğuk duş veya havuza girmeye oranla daha yumuşak bir sıcaklık geçişi sağlar, bu sebeple soğuk şoklardan hoşlanmayanlar tarafından tercih edilir. Vücudu serinletme işlemi kar çeşmesinden alınan karın önce kollara ve bacaklara, daha sonra vücudun geri kalanına sürülmesiyle devam eder. Sıcaklık 2º-12º arasında değişir. Kullanım süresi 1-2 dakikadır.
Türk hamamlarından bildiğimiz “Ilıklık” mekanına denk düşen alandır. Isıtılmış koltuklarda uzanarak beklemek veya sıcak banyolara hazırlanmak için idealdir. Ayrıca vitamin bardan alınan bir içeceği yudumlarken sohbet etmek, müzik dinlemek veya kitap okumak için de kullanılabilir. Sıcaklık 30º’dir.
Finlandiya orijinli, yüksek sıcaklık düşük nem oranı ilkesine dayanan banyo türüdür. Sauna kabinlerinde sadece kuzey ülkelerinde yetişen ağaç türleri ile istenilen yüksek kalite elde edilebilir. Finlandiya’da en çok tercih edilen sauna türü göl kenarına yerleştirilmiş, odun sobasıyla ısıtılan “Dış mekan saunaları”dır. Sıcaklık isteğe göre 60º-130º arasında değişebilir. Kullanım süresi 15 dakikadır.
Saunada olduğu gibi ısının yüksek olduğu terleme banyosudur. Seramik veya mozaik oturma banklarından oluşur. Ortada ise serinleme amacıyla yerleştirilmiş soğuk su kovası bulunur. Sıcaklık 65º, kullanım süresi 15-20 dakikadır.
Saunanın tersine yüksek nem oranı ve düşük sıcaklık ilkesine dayanan banyo türüdür. Mozaik, seramik, doğal taş gibi malzemelerin yanında akrilik malzemeden de hazırlanabilir. Sıcaklık 40º-50º arasındadır. Kullanım süresi 15 dakikadır.
Klasik buhar banyosuna ekleyeceğiniz aromaterapi esanslarıyla elde edilen, bitkilerin farklı iyileştirici etkilerinden faydalanmayı sağlayan banyo türüdür.